Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі обговорили способи збереження контрольованої ситуації у країні

В Запорізькій області занепокоєні ситуацією, що відбувається на сході України, визнанням президентом РФ Володимиром Путіним незалежності терористичних організацій ЛНР/ДНР. Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь». Тому проводяться всі заходи, щоб не допустити агресора на цю сторону. Так, голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух на своїй сторінці у Фейсбук зазначив наступне:

«Відбулась нарада з керівниками політичних фракцій Запорізької обласної ради та керівниками територій області. На порядку денному:

-безпекова ситуація в Україні

-алгоритм спільних дій

-реагування на інформаційні атаки.

Консолідація зусиль та спільна робота – це єдиний спосіб збереження контрольованої ситуації у країні.

Голова Запорізької обласної ради, Олена Жук, також підтримала позицію щодо об’єднання зусиль перед викликами сьогодення та висловила впевненість, що депутатський корпус буде єдиний у підтримці порядку та миру в області.

Сьогодні обласна державна адміністрація повністю відкрита до діалогу з усіма політичними партіями та готова діяти спільно заради нашої рідної землі, заради Запорізької області, заради України.

Важливою темою наради було вирішення фінансових питаннь. За певних умов може бути проведена позачергова сесія за потреби перерозподілу коштів.  Як зазначили учасники наради, важливим наразі є забезпечення військових усім необхідним. Для цього минулого тижня у всіх громадах області відбулися сесії, на яких депутати прийняли відповідні рішення.

Крім цього, керівник ГУ Національної поліції у Запорізькій області Микола Лушпієнко особливу увагу звернув на те, що наразі поліція працює у посиленому режимі. У регіоні забезпечена повна координація дій поліції, Національної гвардії України  та СБУ.  До того ж,  лави територіальної оборони в області поповнюються.

Варто звернути увагу, що у зв’язку з прийняттям Закону України “Про основи національного спротиву” кожен бажаючий через військкомат може долучитися до захисту своєї батьківщини. Наразі створення добробатів, як у 2014 році, не є актуальним.

Разом ми опрацювали алгоритм спільних дій обласної державної адміністрації та обласної ради  на найближчий час».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН