Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Інспектори «Муніципальної варти» на Херсонщині склали протокол на чоловіка, який незаконно зрубав дерево (відео)

«Представники комунального підприємства “Муніципальна варта”, під час патрулювання, виявили чоловіка, який зрубав дерево на території Антонівського старостату в провулку Янтарному. Жодних дозволів на проведення рубки у чоловіка не виявилось. За його словами, дерево аварійне, сухе, тому він “зробив добру справу”.

Інспектори склали на чоловіка протокол за ст. 152 КУПаП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».

На місце події представники “Муніципальної варти” викликали співробітників екоінспекції, які, в свою чергу,  склали протокол на порушника за статтею 153 КУПаП “Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів та за їх межами, що не віднесені до лісового фонду”.

Нагадуємо, документ, на підставі якого здійснюється видалення аварійних дерев — це акт обстеження зелених насаджень. Акт оформлюється за результатами роботи постійної комісії з обстеження зелених насаджень на території міста Херсона, створеної рішенням виконавчого комітету міської ради від 17.05.2016 № 180 (зі змінами), на підставі заяви фізичної чи юридичної особи.

У випадку відсутності у дерев ознак аварійності, комісією надаються рекомендації щодо проведення заходів з догляду та утримання зелених насаджень (проведення обрізки, лікування тощо), відповідно до вимог Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105.

Здійснення санітарної обрізки (сухих гілок) проводиться за потреби, інші види обрізки (формуюча та омолоджувальна) здійснюються виключно після закінчення вегетаційного періоду (з кінця осені до початку весни). Звертатися за адресою вул. Ярослава Мудрого,45, або до ЦНАПу (просп.Ушакова,37).Телефон для довідок 495451», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН