Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні реставрують оглядове колесо

«17 лютого, у парку Херсонська Фортеця почали демонтаж оглядового колеса. На його місці, згідно рішення виконавчого комітету міської ради від 15 грудня, побудують спортивний кластер «Урбан – парк». Таке рішення прийнято з метою реалізації програм Президента України «Велике будівництво» та «Здорова Україна». На будівництво урбан-парку держава виділить 70 млн. грн.

Щодо подальшої долі оглядового колеса, яке багатьом мешканцям громади полюбилося за довгі роки існування, розповів директор КП «Гарантія» Ігор Семенчев.

Зазначений атракціон встановлений 45 років тому, міцність металевих конструкцій давно не відповідає технічним вимогам. Тож, навіть якщо, на його місці не запланували будівництво урбан-парку, питання щодо його зносу все одно довелося б вирішувати.

Зважаючи на те, що питання з атракціоном потребувало вирішення, а урбан-парк зручно розмістити в центральній частині міста, прийнято рішення колесо демонтувати, але на умові збереження частин металевого каркасу для того, аби  в подальшому провести експертизу, реставрувати пошкоджені частини конструкції (в основному це місця кріплення)  та  визначитися з місцем його подальшого розміщення у відпочинкових зонах міста.

Ігор Семенчев зазначає, що питання щодо розміщення реставрованого оглядового колеса вирішуватиметься в ході розробки проєктів планів міських парків, над якими працюють у департаменті містобудування, архітектури та земельних ресурсів.

Також він наголошує, що різати на металобрухт оглядове колесо ніхто не збирається. Оглядове колесо реставрують для херсонців.

А поки що розпочато його демонтаж, який відповідно до договору з підрядником триватиме до 25 лютого. Демонтовану конструкцію зберігатимуть на полігоні херсонського дорожнього управління під охороною до прийняття остаточного рішення щодо місця його розміщення», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН