Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На новому автомобільному в’їзді в Одеський порт збудують контрольно-пропускний пункт

«АМПУ та Служба автомобільних доріг в Одеській області склали дорожню карту будівництва на новому автомобільному в’їзді до Одеського морського порту шестисмугового КПП.

Представники ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) та Служби автомобільних доріг в Одеській області обговорили синхронізацію технологічних процесів проєктування та будівництва у 2022 році контрольно-пропускного пункту (КПП) на новому автомобільному в’їзді в Одеський порт. У розширеній нараді, яка відбулася 15 лютого, взяли участь представники АМПУ, Служби автомобільних доріг в Одеській області, фірм-підрядників – ТОВ «Ростдорбуд», ТОВ «Мастбуд», проектної організації ТОВ «ПСФ «Одеспромбуд» та ряду інших компаній.

На нараді розглядалися юридичні аспекти оформлення документації з землеустрою, технічні деталі будівництва власне КПП та вузла примикання нової естакади до існуючої естакади порту у районі полів зрошення (п’ята черга магістрального шляхопроводу порту) – суміщення конструкцій бетонного покриття нової дороги з фундаментами КПП АМПУ, прокладка інженерних і силових мереж, організація руху транспорту по існуючій естакаді в період монтажу конструкцій примикання.

Новий автомобільний в’їзд до Одеського морського порту входить до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Будівельні роботи на об’єкті стартували у березні минулого року. Замовник робіт – державна компанія Служба автомобільних доріг в Одеській області. Нова магістраль з бетонним покриттям матиме довжину 5,3 км.

У процесі будівництва Одеська філія АМПУ повинна буде виконати свою частину робіт – обладнати контрольно-пропускний пункт перед в’їздом на естакаду порту (встановити шлагбаум, підвести комунікації) і в подальшому обслуговувати і утримувати КПП.

– Проєктна документація нового КПП зараз в роботі та має бути готова вже до кінця квітня поточного року, – коментує ситуацію керівник АМПУ Олександр ГОЛОДНИЦЬКИЙ. – Після цього ми одразу оголошуємо тендерну процедуру по вибору підрядника з таким розрахунком, щоб будівельники зайшли на об’єкт у вересні-місяці. Завдання стоїть – одразу перехопити естафетну паличку будівельних робіт на новому КПП у Служби автомобільних доріг з метою своєчасного облаштування нового КПП АМПУ.

При цьому, відповідно до інформації, представленої Службою автомобільних доріг в Одеській області, за своїм графіком вони планують до кінця вересня завершити увесь запланований обсяг робіт у «плямі забудови» КПП та надати АМПУ можливість приступити до реалізації нашої частини проєкту.

Як зазначив далі О. Голодницький, АМПУ планує вже до кінця 2022 року відкрити новий альтернативний безперешкодний в’їзд в Одеський порт.

Це дасть можливість забезпечити власникам вантажу і учасникам ринку транспортних послуг рівні конкурентоспроможні умови діяльності. Забезпечення вільного в’їзду в порти – вимога, передбачена статтями 4 і 25 чинного закону «Про морські порти України», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Адміністрації морських портів України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН