Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На підтримку територіальної оборони в Запоріжжі виділили три мільйони гривень

«На позачерговій сесії Запорізької ради затвердили Міську цільову програму сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань Запорізької міської територіальної громади. На фінансування програми у 2022 році з бюджету міста виділили 3 мільйони гривень.

Відбулась позачергова сесія Запорізької міської ради, яка пройшла під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва. Головна мета сесії – затвердження Міської цільової програми сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань Запорізької міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

На початку сесії секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв подякував депутатам всіх фракцій Запорізької міської ради, які взяли участь у позачерговій сесії. Депутатський корпус вкотре продемонстрував єдність та вміння спільно працювати на благо рідного міста та країни.

– Хочу також звернутися до запоріжців. Ситуація на кордонах нашої країн досить напружена. Саме тому сьогодні важливо зберігати спокій, працювати кожному на своєму місці. Цим самим ми забезпечуємо надійний тил для наших захисників, – сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що влада України, спільно з лідерами інших держав, докладає максимум зусиль для того, щоб врегулювати ситуацію дипломатичним шляхом.

Міська влада Запоріжжя, депутати Запорізької міської ради повністю підтримують зусилля Президента України Володимира Зеленського, українських дипломатів та українських захисників.

У результаті депутати підтримали прийняття Міської цільової програми сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань Запорізької міської територіальної громади на 2022-2024 роки. На 2022 рік з бюджету міста на її реалізацію виділено три мільйони гривень.

Ці кошти командири підрозділів територіальної оборони зможуть спрямувати на ремонт приміщень для розташування підрозділів (2,5 млн грн), створення навчально-матеріальної бази для організації та проведення занять, тренувань, зборів (300 тис. грн), закупівлю палива, медичного майна, друкованої продукції та канцелярського приладдя (200 тис. грн).

– Це не остаточна сума. За необхідності місто збільшить фінансування цієї програми. Протягом року, після консультацій з командирами підрозділів територіальної оборони, до програми можуть вноситися зміни та доповнення, виділятися додаткові кошти. Також фінансування підрозділів територіальної оборони здійснюватиметься з державного та обласного бюджетів, – заявив Анатолій Куртєв», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН