Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ДБР підозрює лісничого у вчиненні ДТП на Житомирщині, в якій загинула 16-річна дівчина

Слідчі Теруправління ДБР Хмельницького повідомило про підозру майстру лісу Городницького лісгоспу за вчинення смертельної ДТП.

За попередньою інформацією, близько 22:40 30 січня 2022 року у смт. Городниця Новоград-Волинського району Житомирської області лісник на власному авто наїхав на 16-річну дівчину, яка йшла вздовж дороги.

Потерпіла від отриманих травм загинула у кареті швидкої допомоги, не доїхавши до лікарні.

Медичне освідування показало наявність у крові водія алкоголю в кількості 2,29 проміле, що в 11 разів перевищує допустиму норму.

Кваліфікація правопорушення: порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.

Досудове розслідування здійснює Теруправління ДБР Хмельницького, процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура.

Також, слідчі Теруправління ДБР Миколаєва завершили досудове розслідування стосовно інспектора патрульної поліції, який у 2016 році скоїв ДТП у Миколаєві.

Матеріали кримінального провадження надійшли до ДБР від Миколаївської обласної прокуратури у 2019 році.

Слідчі Бюро встановили, що патрульний, рухаючись на службовому автомобілі, запізно увімкнув проблискові маячки та сирену – коли вже проїжджав перехрестя на червоне світло, і не переконавшись у безпечності проїзду зіткнувся з іншим авто.

Внаслідок чого інспекторка патрульної поліції, яка сиділа на місці пасажира у службовому авто, отримала численні травми та переломи.

Нині вже колишній інспектор обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження ( ч. 1 ст. 286 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Джерело – ДБР.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН