Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через ігнорування правил безпеки на залізничних коліях минулого року на Херсонщині постраждали 10 осіб

Регіональна філія “Одеська залізниця” в Херсонській області наголошує на дотриманні жителями області елементарних правил безпеки на залізничних коліях. Адже лише за минулий рік на станціях, перегонах та переїздах в Херсонській області внаслідок наїзду залізничного рухомого складу, падіння з нього та ураження електричним струмом і різного ступеня важкості травми отримали 10 осіб, у тому числі зі смертельним наслідком 5 осіб, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської обласної державної адміністрації. У повідомленні йдеться про наступне:

«Уci ці випадки призвели до затримки pyxy поїздів, у т.ч. пасажирських, та негативно вплинули на психологічні стан локомотивних бригад і фахівців, які проводили службове розслідування, виїжджаючи на міс це травмування. Аналіз випадків свідчить про те, що більшість з них сталися внаслідок порушення потерпілими “Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України”, затверджених наказом Міністерства транспорту України від l 9.02.1998 № 54.

Для запобігання випадків невиробничого травматизму фахівцями регіональної філiï постійно проводиться профілактично-роз’яснювальна робота, місячники щодо попередження невиробничого травматизму на залізничному транспорті серед населення, пасажирів, учнів шкіл, ліцеїв i коледжів, у тому числi дошкільних навчальних закладів, які в першу чергу знаходяться у безпосередній близькості до залізничних колій.

Працівниками відомчої воєнізованої охорони проводиться рейди для недопущення перебування сторонніх осіб на залізничних об’єктах iнфраструктури регіональної філії. У випадку виявлення i затримання таких осіб вживаються заходи відповідно до чинного законодавства. 3 початку року виявлено та виведено за межі об’єктів підвищеної небезпеки 604 особи.

Працівники регіональної філії постійно звертають увагу на недопущення дітей, громадян на автозчепи, дахи вагонів та інші об’єкти інфраструктури під час pyxy поїздів, локомотивів, самохідного рухомого складу та при ïx виявленні оперативно повідомляють чергового по станції та локомотивну бригаду для вжиття відповідних заходів по ïx видаленню.

На станціях i вокзалах, у пасажирських та приміських поїздах постійно проводиться оповіщення через гучномовний зв’язок про дотримання Правил безпеки.

Громадянам i пасажирам, які знаходяться на станціях i вокзалах, своєчасно доводиться інформація про прибуття, проходження i відправлення поїздів, а також виконання маневрової роботи на станційних коліях.

Забезпечується достатня освітленість пасажирських платформ, переїздів, пішохідних та службових переходів i покажчиків місць безпечного проходу по станціях i платформах, а також надійна робота загороджувальних приладів звукової та світлової сигналізації.

Щорічно регіональна філія передбачає в своїх планах значні кошти для облаштування пішохідних переходів, переїздів, встановлення огородження по станціях, виготовлення різного роду плакатів, попереджувальних знаків безпеки.

На жаль, у зв’язку з пандемією COVID- 19 на цей час відсутня можливість відвідування підприємства працівниками регіональної філії для проведення роз’яснювальної роботи з керівниками комунальних підприємств та навчальних закладів, розташованих в межах Херсонської області щодо профілактики невиробничого травматизму».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН