Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В херсонському музеї розповіли про появу зимових Олімпійських ігор

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонського обласного краєзнавчого музею. У повідомленні йдеться про наступне:

«Зимові Олімпійські ігри з’явилися випадково. Сталося це 1924 року, коли в Парижі проходила літня Олімпіада, в Шамоні був організований Тиждень спорту зі змаганнями на льоду і снігу.

Успіх змагань виявився настільки великим, що їх назвали першою зимовою Олімпіадою. Спочатку Зимові Олімпійські ігри проходили того ж календарного року, що й Літні.

Швейцарія єдина країна, в якій Зимові ігри проходили двічі: в 1928 та 1948 рр. Двічі, у 1940 і 1944 роках, Зимові Олімпійські ігри скасовувалися. Причиною стала Друга світова війна.

Зимові Олімпійські ігри жодного разу не проводилися у Південній півкулі. В 1980 році в Лейк-Плейсіді (США) вперше в історії Олімпіад був використаний штучний сніг.

Українська команда вперше взяла участь у Зимовій Олімпіаді в 1994 році. XVІІ Зимова Олімпіада, що проходила в норвезькому Ліллегаммері, вперше проводилася не того ж року, що й літня, а лише через два роки. Таким чином, починаючи з 1994 “біла” Олімпіада проходить пізніше на два роки від літніх Ігор.

4 лютого 2022 року в Пекіні розпочалися XXIV зимові Олімпійські ігри.

Україна на змаганнях представлена в таких дисциплінах як біатлон, фігурне катання, лижні гонки, шорт-трек, гірськолижний спорт, лижне двоборство, сноубординг, стрибки з трампліна, фристайл.

Національний банк України з 18 січня ввів у обіг дві пам’ятні монети «ХХIV зимові Олімпійські ігри».

Вболіваємо за наших!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН