Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сервісні центри МВС нагадують про покарання за підроблені посвідчення водія

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку «Сервісні центри МВС в АР Крим та м. Севастополі». У повідомленні зазначено наступне:

«Боротьба з фальшивими посвідчення водія продовжується. Днями до сервісного центру МВС Харкова надійшов електронний лист, де дівчина занепокоєно благала розібратися з наступною ситуацією.

Громадянка замовила через Інтернет та отримала на пошті посвідчення водія без навчання в автошколі та складання іспитів у сервісному центрі МВС. Вона вказала, що вартість такої послуги 7 500 гривень, а термін виконання – 12 днів.

Під час службової перевірки з’ясувалося, що посвідчення водія з номером, яке вказала заявниця, дійсно існує. Але відповідно до Єдиного Державного реєстру МВС воно видане на іншого громадянина. Тому, усі надіслані громадянкою матеріали вже направлені до Національної поліції.

Нагадуємо, не довіряйте сумнівним джерелам, фейковим Facebook-сторінкам з фото та логотипами сервісних центрів МВС. Державні сайти завжди мають домен «gov.ua», а соціальні мережу синю галочку — знак верифікації аккаунта, який підтверджує, що сторінка є офіційною.

А ще користуйтеся нашим оновленим сервісом «Перевірка посвідчення водія» https://opendata.hsc.gov.ua/check-driver-license, де пошук документу здійснюється також за прізвищем водія і ви бачите перші та останні літери прізвища, ім’я та по батькові власника документа.

Пам’ятайте, за підроблені посвідчення водія будуть покарані і ті, хто їх виготовляє, і ті, хто купує».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН