Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі ФОПи поповнили місцеві бюджети на 1,2 мільярда гривень

З початку року фізичні особи-підприємці спрямували до місцевих бюджетів 1 мільярд 236 мільйонів гривень єдиного податку, що на 274 мільйони гривень або на 28,5 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, найбільші суми єдиного податку сплатили ФОПи до бюджету м. Запоріжжя – 811,3 мільйона гривень, мелітопольські і веселівські підприємці направили до скарбниць майже 127 мільйонів гривень, бердянські і приморські – 85 мільйонів гривень, енергодарські, кам’янсько-дніпровські та великобілозерські – 34,5 мільйона гривень, василівські та михайлівські – 31,5 мільйона гривень, Запорізького району – 32,5 мільйона гривень тощо.

Всього у Запорізькій області за спрощеною системою оподаткування працюють 55 тисяч підприємців-фізичних осіб. Найбільш чисельною є друга група єдиного податку, яку обрали 23670 платників, у третій групі зареєстровано 22758 представників бізнесу, у першій – 8462.

Крім цього, представники малого і середнього підприємництва є роботодавцями для 23525 запоріжців.

Нагадаємо, з 1 січня наступного року ставка єдиного податку для платників першої групи становитиме 248,1 гривні (10 відсотків від прожиткового мінімуму),  для другої групи – 1300 гривень (20 відсотків від мінімальної зарплати), для третьої групи – 5 відсотків від доходу або 3 відсотки від доходу за умови сплати податку на додану вартість.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX“.

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН