Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два депутати з Київщини не задекларували 46 квартир та сім земельних ділянок

Депутати з Київщини “Слуга народу” Олександр Довгаль (Макарівська селищна рада Бучанського району) та самовисуванець Іван Бондаренко (Хотівська сільська рада) не задекларували нерухомість вартістю понад  55 мільйонів гривень. Про це повідомляє НАЗК після початку проведення автоматизованого контролю повноти заповнення декларацій.Самовисуванець Іван Бондаренко, який, коли балотувався, зазначив, що він безробітний, не вніс у декларацію за 2020 рік 42 квартири, які розташовані у Любомлі Волинської області. 

Бондаренко пояснив, чому не зазначив цю інформацію в декларації.

“Наприкінці березня 2021 року він страждав від ускладнень, спричинених перенесеною хворобою, які не дали змоги ні працювати, ні заповнити належним чином декларацію за 2020 рік, а також через неповне розуміння всіх аспектів відображення відповідних об’єктів у декларації”, — йдеться в акті агентства. 

Окрім прихованих квартир, Бондаренко також не вказав отриманий дохід від Державної іпотечної установи та надання ділянки в оренду ще на 3,5 мільйона гривень. 

“Слуга народу” Олександр Довгаль у декларації за 2020 рік не вказав чотири квартири у Києві, два житлові будинки у селі Березівка Макарівського району та сім земельних ділянок. Недостовірні відомості відрізняються від реальних на 26 мільйонів гривень.

Довгаль пояснив НАЗК, що не зміг внести до декларації правдиву інформацію через “технічні причини”.

Однак пояснення, які надають суб’єкти декларування, не спростовують наявних у декларації неправдивих відомостей.

Олександр Довгаль — власник ТОВ “Фермерське господарство “Золотий колос”. Йому належить ще кілька компаній, які займаються сільським господарством.

У діях обох депутатів встановили ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 3662 Кримінального кодексу України — умисне внесення суб’єктом декларування завідомо неправдивих відомостей до декларації.

Ці правопорушення карають штрафом від чотирьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів (станом на грудень 2021 року — від чотирьох мільйонів гривень) або громадськими роботами на термін від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі до двох років, або позбавленням волі на той самий термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Відповідні матеріали НАЗК передасть до Національної поліції України для подальшого розслідування.

Нагадаємо, раніше Рух ЧЕСНО виявив, що у колишнього мера Ірпеня, фігуранта антикорупційних розслідувань Володимира Карплюка було 67 квартир, а в його соратника з партії “Нових облич” депутата Ірпінської міської ради Ігоря Оверка — 586.

Джерело – Рух Чесно.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН