Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївському рибоохоронному патрулю передали безпілотний квадрокоптер

Для моніторингу рибогосподарських водних об’єктів на далеких дистанціях Миколаївський рибоохоронний патруль отримав безпілотний літальний пристрій.

У п’ятницю, 24 грудня, перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Георгій Решетілов, керівниця управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександра Єфименко та голова постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань екології, охорони довкілля, раціонального природокористування, туризму та рекреації Миколаївської обласної ради Алла Ряжських передали квадрокоптер начальнику Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Миколаївській області Євгену Міщенку.

Як зазначив Георгій Решетілов, збереження природних ресурсів є пріоритетним напрямом діяльності облдержадміністрації.

«Придбаний квадрокоптер слугуватиме для службових потреб інспекторів, оперативного реагування у рибоохоронній діяльності та покращення матеріально-технічної бази рибоохоронного патруля», – сказав перший заступник голови ОДА.

У свою чергу Алла Ряжських додала, що більшість правоохоронних органів уже користуються новітніми технологіями та безпілотними літальними апаратами, тому було виділено субвенцію на придбання квадрокоптера для Миколаївського рибоохоронного патруля, що допоможе захистити та зберегти водні біоресурси Миколаївщини.

Начальник Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Миколаївській області Євген Міщенко подякував за співпрацю та повідомив, що тепер державні інспектори зможуть більш ефективно виконувати завдання покладені на управління.

«Водні об’єкти Миколаївщини мають велику площу, тому для їх охорони необхідно залучати велику кількість ресурсу як людського, так і матеріально-технічного. Квадрокоптер дозволить знизити навантаження на інспекторів та зекономити час, який витрачається на обстеження підпорядкованих територій», – пояснив він.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН