Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У громаді Асканія-Нова відбулися зміни за рік (відео)

Асканія-Нова, сучасна та розвинена територіальна громада на півдні України. У 2020 році відбулися вибори, нова потужна команда, що прийшла до влади спрямувала всі зусилля на розвиток соціальної сфери громади. Щорічно відбуваються зміни на краще, 2021 не виняток – в громаді за цей час зроблено багато: удосконалюється інфраструктура, сфера освіти, медицини та спорту – все для комфорту місцевих жителів.

Яскравим прикладом є введеня в експлуатацію ЦНАПу. Ннаразі ЦНАП надає всі потрібні послуги. Тут отримують адміністративні послуги близько 5000 осіб. На території громади працює амбулаторія та 6 ФАПів. Жителі громади мають можливість оформити декларацію з сімейним лікарем.

Для забезпечення комфортних умов для пацієнтів і відвідувачів амбулаторії, тут проводяться ремонтні роботи. Крім того, в медичний заклад осучаснюється-продовжується ремонт 1 поверху, проблемою залишається тільки нестача кваліфікованих лікарів, тож громада завжди рада молодим спеціалістам.

Освіта є одним із пріоритетних питань у громаді. Для того, щоб учні навчалися в комфортних умовах, в школі проводяться роботи по частковій заміні опалення в школі. В новому році планується проведення робіт із встановлення пожежної безпеки в опорному закладі та облаштування харчоблоків.

За сприяння народного депутата України Володимира Іванова на території школи почав облаштовуватися новий спортивний майданчик, аби діти більше часу приділяли рухомим іграм. У громаді пишаються дитячою музичною школою, вона знаходиться в цій будівлі з 1980 року і з тих пір майже не було ніяких змін, тож ремонтні роботи, які проводяться зараз мають важливе значення для закладу.

Жителі громади багато уваги приділяють спорту-тут підтримуються футбольні та боксерські традиції, тож місцева влада робить все можливе, аби удосконалити спортивні локації. Асканія-Нова – охайна, доглянута громада, адже тут піклуються про інфраструктуру.

В 2021 році проведено багато робіт з освітлення, але на цьому не зупиняються-в наступному році планується провести освітлення в усіх населених пунктах громади. Важливою частиною розвитку інфраструктури є ремонт доріг-це вплинуло на транспортне сполучення між населеними пунктами. В цьому році відбулася і реконструкція меморіалу загиблим під час Великої Вітчизняної війни воїнам односельцям.

Планується вирішення питання безпритульних тварин. У громаді піклуються про добробут місцевих жителів, місцева влада намагається допомагати людям навіть в ситуації з підвищенням цін на комунальні послуги. Асканія-Нова – це територіальна громада з розвиненою інфраструктурою і чудовим туристичним потенціалом.

Позаду вже чимало плідної роботи- про це свідчать результати, але попереду ще багато запланованого, тож залишається тільки побажати успішної реалізації планів та процвітання громади в новому році.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН