Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В школах Херсона будуть встановлені фонтани для пиття води

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

Депутати Херсонської міської ради на черговому засіданні внесли зміни до Міської програми «Здорове та безпечне харчування для дітей» на 2021-2025 роки.

Видатки для придбаннята встановлення  фонтанів для пиття для учнів закладів загальної середньої освіти передбачені з державного бюджету соцеконому за співфінасування Херсонської міської ради.

Ініцатива встановити сучасні фонтанчики для питної води  у кожній школі Херсона за народним депутатом України Павлом Павлішом.

З державного бюджету на придбання фонтанів для пиття  виділяється 1 млн 960 тис. грн.

«На останній зустрічі з директорами шкіл та керівництвом Департаменту освіти Херсонської міської ради,говорили про те, що в Україні змінилися санітарні вимоги і кожна школа має бути обладнана спеціальними фонтанами для пиття води, яку б діти могли вживати. Вода в них має відповідати не лише технічним нормам, але й має бути очищеною та не шкодити здоров’ю дітей. . Ці фонтани для пиття вже з нового року мають бути встановлені в усіх школах. Ми будемо бачити, що наші діти споживають якісну воду», – прокоментував народний депутат України Павло Павліш.

Варто зазначити, що даний проєкт реалізується згідно із розпорядженням КМУ «Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» у 2021 році».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН