Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Станіславі жителі села знайшли зруйнованим майданчик для відпочинку

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на інтернет-видання «bilozerka.info». У повідомленні йдеться про наступне:

«У Станіславі на березі Дніпро-бугського лиману мешканці села знайшли  зруйнований майданчик для відпочинку. Про це написала у своєму пості Анна Сербін, начальниця відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Станіславської сільської ради. Видно, що хтось постарався на славу, адже сонцезахисна дерев’яна парасолька лежала на землі, дах альтанки також пошкодили.

Місцеві мешканці дуже обурені тим, що сталося.  Про це свідчить багато коментарів під постом.

«Це повна відсутність культури, сорому, відповідальності. Отаких “пустих” людей вирощує наша спільнота, на жаль. – говорить Ілона Голінько. – І найстрашніше, що винних не буде покарано, а, значить, подібний вандалізм буде продовжуватися. Сьогодні майданчик, а завтра відточать свою “майстерність” і на випадковому перехожому, не дай Боже…».

«Робити треба НАВІТЬ КОЛИ ЛАМАЮТЬ діти. І навіть коли не дякують дорослі. Америка 80х почала культурне відродження з миття вагонів метро та витирання графіті. Молодь псувала – мер Нью-Йорка наказував мити. І так кілька років. Правило розбитих вікон – страшне. Щойно дозволимо собі припинити лагодити – вже ніколи не зупинимо деградацію. Ну і ще одне: хто дозволяє собі економити на культурі, той витрачатиме кошти на тюрми і сиротинці. – говорить Олена Маляренко».

У Станіславі майданчик для відпочинку був встановлений у 2019 році за ініціативи активної групи молоді та Молодіжної ради в рамках проекту « Створення простору для активного відпочинку молоді Станіславської ОТГ», який реалізовувався в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)»  у спів фінансуванні зі Станіславською селищною радою, де 85%  були грантові кошти (майже 395 тисяч гривень) та 15% – власний внесок громади.   Такі ж самі майданчики для відпочинку встановлені  у Широкій Балці та Софіївці.

«Даний майданчик пошкоджено не вперше, – говорить Любов Сороцька, інспекторка з інвестування та інформаційно-комунікаційних технологій Станіславської сільської ради. –  Комунальне підприємство «Надія» Станіславської сільської ради постійно доглядає та ремонтує дерев’яну альтанку, сонцезахисну парасольку, лавки для відпочинку, підтримуючи їх у належному стані. Але, цього разу нанесені збитки були більш масштабними».

Відомо, що вже знайшли порушників та сподіваємось, що вони понесуть відповідальність за свої вчинки».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН