Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ольга Співакіна: Майданчики на вулиці Миколи Куліша встановлені відповідно до проєктів Громадського бюджету

Нещодавно у Шуменському мікрорайоні на вулиці Миколи Куліша, 1А та 3А було встановлено два нові сучасні яскраві різнокольорові дитячі майданчики. Подія викликала резонанс у соціальних мережах.

З одного боку у цьому мікрорайоні давно вже нічого не встановлювалося, а поява майданчиків привернула увагу мешканців, а з іншого – деякі містяни помітили відсутність спеціального покриття під конструкціями. Оскільки будівництво майданчиків відбулося в рамках Громадського бюджету, про реалізацію подібних проєктів розповідає голова координаційного комітету Громадського бюджету міста Херсона Ольга Співакіна.

«Встановлення цих дитячих майданчиків відбувалося в рамках Громадського бюджету. Це переможці 2020 року (проєкти №8 та №62). Автором проєктів виступив голова ОССБ, а понад 1000 херсонців за них проголосували. Проєкти (згідно з Положенням про Громадський бюджет) повинні реалізовуватися 2021 році. Управління капітального будівництва, яке відповідає за їх втілення, виконало роботи. З ними працював ще попередній склад координаційного комітету», – розповідає вона.

Ольга Співакіна зазначає, що автор через брак досвіду при розробці цих проєктів не передбачив покриття, на яке повинні встановлюватися конструкції, а громадяни проголосували за проєкти саме в такій редакції:

«Якими вони були написані та проголосовані – такими  й реалізовувалися. Управління капітального будівництва, що виконувало роботи, не має права вносити зміни у зміст проєктів, це заборонено Положенням. Тому майданчики встановили так, як було визначено документами», – наголосила вона.

Ольга Співакіна зауважує, що в майбутньому подібної помилки не станеться, бо новий координаційний комітет Громадського бюджету слідкуватиме за тим, аби у подібних проєктах було передбачено покриття, на якому встановлюватимуться майданчики.

«З одного боку прикро, що так сталося, а з іншого – це підказка нам. Відтепер ми змінимо Положення до громадського бюджету, аби надалі такого не трапилося. Обов’язково встановимо норму, за якої всі дитячі або спортивні майданчики повинні подаватися із передбаченням відповідного покриття», – підкреслила вона.

Ольга Співакіна пояснює, що вся суть Громадського бюджету і полягає у тому, аби громадяни самі могли розробити й запропонувати органам місцевого самоврядування важливі для них проєкти. На це виділяється 10 млн грн. Найкращі ідеї, що перемагають, реалізовуються у наступному бюджетному році. Виконавчі органи у такому випадку виконують лише доручення людей.

«У майбутньому координаційний комітет Громадського бюджету також обов’язково сприятиме підвищенню компетенцій громадян щодо складання подібних проєктів», – наголосила вона.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН