Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 200 гектар лісових угідь на Миколаївщині використовували не за призначенням

Протягом минулого тижня державні інспектори управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області виявили факти використання земельних ділянок лісогосподарського призначення державної власності не за цільовим призначенням на площі більше 200 га.

Зазначені земельні ділянки відносяться до земель лісогосподарського призначення, землі лісового фонду державної власності, цільове призначення землі : для лісорозведення. На момент перевірки земельні ділянки оброблені сільськогосподарською технікою та засіяні рапсом і ріпаком.

Зазначене свідчить про порушень вимог статтей 20, 96, 162, 163, 168 Земельного кодексу України, статтей 35, 37 Закону України “Про охорону земель” та підпадає під дію статті 1 Закону України “Про державний контроль за використанням та охороною земель”, за що передбачено відповідальність згідно пунктів ґ) частини першої статті 211 Земельного кодексу України та класифікується як «невиконання вимог щодо використання земель за цільовим призначенням».

Орієнтовний розмір шкоди, заподіяної внаслідок використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, склав більше 4 млн. грн. Матеріали перевірки направлено до Територіального управління ДБР у м. Миколаєві для вжиття заходів згідно наданих повноважень. 

Держгеокадастр

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН