Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Туреччину прибуло судно з мертвим українським моряком: Труп кілька днів розкладався в каюті

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на джерело. У повідомленні йдеться про наступне:

«До Туреччини прибуло судно, на борту якого три доби перебуває мертвий український моряк. Про це повідомив морський юрист Микола Гольбін, передають Патріоти України.

За його словами, вчора про інцидент йому повідомили громадяни України-члени екіпажу балкера THOR (IMO 9291418, прапор Маршаллові Острови). “За інформацією з борту, моряк три дні і три ночі перебуває в сидячому положенні: в такому положенні помер житель Одеської області, а сталося це на рейді Одеського морського порту. Однак судновласник прийняв рішення не знімати з борту померлого в Україні українського моряка, а зробити це в турецькому Стамбулі”, – розповів юрист.

За його даними, станом на вечір п’ятниці, 3 грудня, труп, що розкладається, все ще в каюті, а судно стояло на рейді в Стамбульському порту. Як пояснив Гольбін, для оформлення відповідних документів (списання мертвого моряка) необхідний певний час. Члени команди через те, що сталося, в стресовому стані.

“Люди обурені, деякі пригнічені… крім морально-етичного питання, є питання епідбезпеки. Адже причини смерті людини поки невідомі. Тіло не помістили в холодильне обладнання, воно у звичайній каюті. На судні жахливий запах”, – зазначив юрист.

За його словами, тепер належить доставити померлого моряка в Україну літаком. Як пояснили фахівці морського права, грецький судновласник міг прийняти рішення вирушити до Стамбула з трупом на борту, щоб уникнути “непотрібних витрат і тяганини”. Через НП представники українських правоохоронних органів могли балкер затримати до з’ясування причин смерті».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН