Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні взяли під контроль питання заборгованості із виплати заробітної плати

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Департамент економіки та інвестицій Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати знаходиться у зоні особливої уваги відділу контролю за дотримання законодавства Департамента економіки та інвестицій міської ради.

На 30 листопада за статистичними даними, заборгованість із виплати заробітної плати мають 14 підприємств, розташованих на території Херсонської міської територіальної громади на загальну суму 17318,9 тис.грн.

Впродовж листопада 2021 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, що розташовані на території Херсонської міської територіальної громади, зменшилась на 3294,3 тис. грн.

У листопаді заборгованість із виплати заробітної плати погашена на наступних підприємствах:  ПАТ «Херсонський завод «СУДМАШ» –  177,2 тис. грн., КП «Херсонський комунальний транспортний сервіс» –  108,3 тис. грн., Херсонський державний завод «Палада» – 2898,2 тис. грн., ТОВ «Екобіотек-Україна» – 110,6 тис.грн.

Найбільша заборгованість із виплати заробітної плати серед економічно активних підприємств: ХДЗ «Палада» (12538,3 тис.грн.), КП ХОР «Херсонські авіалінії» (1702,5 тис.грн.)

Щотижня на засіданнях районних комісій з питань забезпечення наповнення бюджету, ефективного використання бюджетних коштів, соціального захисту населення та контролю за станом погашення заборгованості із виплати заробітної плати розглядаються причини виникнення боргів на підприємствах-боржниках та шляхи їх ліквідації.

З початку  2021 року проведено 34 засідання зазначених комісій, на яких заслухано 31 керівників підприємств-боржників, яких попереджено про необхідність погашення заборгованості із заробітної плати та по внесках до Пенсійного фонду, а також про дисциплінарну, матеріальну, адміністративну, кримінальну відповідальність у разі порушення законодавства про оплату праці».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН