Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З початку «червоної зони» поліцейські Херсонщини виявили близько 3 тисяч порушень карантинних обмежень

Поліцейські Херсонщини продовжують посилено контролювати та реагувати на порушення карантинних правил. Адже, незважаючи на загальне щоденне зниження захворюваності на COVID-19, кількість смертей залишається на високому рівні. Поліція наполегливо рекомендує мешканцям та гостям області неухильно дотримуватися встановлених протиепідемічних обмежувальних заходів.

Як повідомив заступник начальника ГУНП у Херсонській області Денис Захарченко, з початку дії «червоної зони» адаптивного карантину правоохоронці перевірили понад 40 тисяч суб’єктів господарювання, серед яких пасажирський транспорт, торгівельно-розважальні центри, заклади громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, а також спортзали. За цей час поліцейські склали близько 3000 адміністративних матеріалів за ігнорування карантинних обмежень, з яких 209 протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Також, громадянам, які категорично відмовляються одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, поліцейські винесли майже 2800 адміністративних постанов, за що передбачений штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Також поліцейські продовжують в межах своїх повноважень перевіряти достовірність COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. З початку червоної зони правоохоронці перевірили понад 15 тисяч таких документів. Інформуємо, що як видача, так і використання підроблених документів є кримінальним правопорушенням. Згідно з ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривеь або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. В свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що повноваження поліції перевіряти й контролювати дотримання карантинних обмежень встановлені постановою Кабінету Міністрів №1236. А згідно ст. 117 Конституції України визначено, що постанови й розпорядження Кабінету Міністрів є обов’язковими для виконання. Крім того, при перевірці COVID-документації правоохоронці діють в межах законодавства, оскільки виконують вимоги законів України «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про Національну поліцію», а також постанови Кабінету Міністрів України №1236. Також інформуємо, що за порушення правил карантину передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. А відповідно до статті 23 Закону України «Про Національну поліцію», працівники поліції попереджають, виявляють і припиняють кримінальні й адміністративні правопорушення.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН