Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський університет підписав договір про співробітництво з відомою компанією з розвитку IT-технологій

Про це повідомляє херсонська журналістка Лідія Григор’єва:

–  Відбулось підписання договору про співробітництво між Херсонським державним університетом та відомою компанією «ЕПАМ СИСТЕМЗ» з розвитку IT-технологій.

Місія EPAM University – формування пулу талантів та інженерного ком’юніті для компанії та ринку загалом. Навчає студентів, викладачів і людей з досвідом роботи в інших індустріях, які хочуть спробувати свої сили в ІТ.
В Україні ЕРАМ працює з 2005 року.

В Україні EPAM University співпрацює з 30-ма провідними університетами. Слухачам доступні понад 25 актуальних спеціалізацій, серед яких Java, NET, Front-End, QA, DevOps, Mobile development, Big Data, UI/UX design, Business Analysis, PHP, Python тощо.

Переважна більшість студентів EPAM University – це молоді люди, студенти II-V курсів, які прагнуть сучасних знань та практики. Близько 40% слухачів EPAM University – світчери, тобто люди з попереднім досвідом роботи в інших індустріях, які прагнуть розпочати кар’єру в ІТ.

Понад 95% успішних мотивованих випускників EPAM University отримують пропозиції про співпрацю з компанією ЕРАМ після завершення навчання.

Лише за перші 3 квартали 2021 року до проєктів компанії долучилися понад 1200 фахівців – випускників EPAM University на позиції рівнів Junior.

Особливість навчальних програм EPAM University – фокус на проєктному навчанні. Мета: допомогти початківцям розірвати замкнене коло «Немає досвіду – немає роботи, немає роботи – немає звідки взяти досвід».

З 2020 року всі навчальні програми проходять в режимі онлайн, таким чином прибралися географічні кордони і надається можливість отримувати якісні знання, незалежно від місця знаходження слухачів програм.

Ініціативи EPAM University сфокусовані не тільки на студентах, але й на викладачах вишів та шкіл. У 2017 році стартував щорічний соціальний проєкт компанії Teacher’s Internship. Його мета: надати освітянам актуальні знання, дати змогу попрактикуватися в застосуванні провідних технологій та сучасних інструментів і побачити роботу ІТ-компанії «зсередини», щоб ці знання були потім передані студентам. У 2020 році в проєкті взяли участь 230 викладачів з усіх регіонів України.

У 2021 році започаткували новий проєкт для учнів старших класів: Pre-Junior Program. Він має на меті допомогти школярам скласти власне уявлення про ІТ-галузь, актуальні професії та спеціалізації, побачити роботу сучасної ІТ-компанії «зсередини», і на основі цього зробити свідомий вибір професії та уникнути подальших розчарувань.

Перша група, яка складалася з понад сотні старшокласників з усіх регіонів України, завершила навчання в липні.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН