Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Знайомство з професією: на Каховській ГЕС відбулася екскурсія для нових співробітників

Разом з головним інженером вони пройшлися станцією і дізналися багато корисного і нового для себе, що може стати у нагоді в подальшій роботі.

«Я вважаю, що кожен новий співробітник має знати загальні відомості про гідроенергетику, про принцип роботи гідроелектростанції, про її призначення та роль в Об’єднаній енергосистемі, а також про основні факти з  історії підприємства. Це дає можливість загального розуміння виробничих процесів на початкових етапах роботи. Не часто так трапляється, що людина працювала раніше в гідроенергетиці. Зазвичай спеціалісти приходять з інших галузей і окрім загальнообов’язкових інструктажів не зайвим буде на власні очі побачити як генерується електроенергія з води»– поділився головний інженер Каховської ГЕС Станіслав Макаров.

Саме він проводить такі екскурсії для новачків, тому що має великий досвід і знання, а також захопливо розповідає про складні процеси і нюанси.

Співробітниці з радістю поділилися своїми враженнями від екскурсії.

Руслана Іванків працює на станції два місяці начальницею адміністративно-господарського сектору. Масштабність підприємства, а також доброзичлива атмосфера всередині колективу жінку приємно вразили.

«Мені доводилось працювати в різних колективах і я вражена й вдячна відкритості та допомозі від колег, яку отримала тут, на Каховській ГЕС. Я швидко отримую відповіді і роз’яснення на виникаючі питання. Дружня атмосфера і гарні умови праці – це дуже важливі фактори, бо саме на роботі ми проводимо значну  частину життя. Я рада, що потрапила на Каховську ГЕС і буду працювати на її користь і розвиток. Вдячна за екскурсію, мені було цікаво і корисно», – поділилася фахівчиня.

екскурсія

Марина Вінюкова, інженерка з підготовки кадрів також нещодавно працює на станції.

«Мені дуже приємно бути частиною великого колективу Укргідроенерго. За два місяці роботи я вже оцінила переваги роботи в компанії, де чітко розподілені обов’язки, створені належні умови праці на робочих місцях, дотримуються нормативних і правових актів трудового законодавства. Серед приємних бонусів – програма добровільного медичного страхування, актуальність якої у нинішній час важко переоцінити. Я впевнилась, що Укргідроенерго – компанія, в якій людина є найбільшою цінністю. Окрема вдячність за екскурсію. Я вражена масштабами споруди. Мала нагоду на власні очі побачила сучасне обладнання, за допомогою якого енергія води трансформується в електроенергію», – зазначила жінка.

Катерина Пащенко, економістка з договірних та претензійних робіт, розповіла : 

«Для мене було корисно дізнатися про сьогодення і перспективи станції, про важливу роль Дніпровського каскаду у водозабезпеченні господарських потреб населення, навігації та  на балансуючому ринку електроенергії. Пишаюсь, що своєю працею можу продовжити славну династію гідроенергетиків і зробити свій внесок в розвиток підприємства».  

екскурсія1

Бухгалтерка Ганна Миханчук і фахівчиня адміністративно-господарського сектору Анастасія Подакова працюють на станції близько двох років і знають про станцію вже немало, але на таку екскурсію потрапили уперше: 

«Нам цікаво було потрапити у серце станції – на пульт керування, дізнатися про особливості і історію її будівництва. Під час екскурсії на верхньому б’єфі  ми стали свідками виконання робіт по обстеженню смітєзатримуючих грат, нас вразили їх габарити. В цілому робота на Каховській ГЕС нам подобається: тут цікаво працювати. Підприємство постійно розвивається у відповідності з вимогами сучасності».

Варто зазначити, що,  окрім екскурсій для молодих фахівців, в рамках впровадження стратегії корпоративної соціальної відповідальності Укргідроенерго систематично проводить навчально-пізнавальні екскурсії, спрямовані на всебічне інформування та заохочення обдарованої молоді до вивчення технічних наук і обрання професій у галузі гідроенергетики.

Будь-яку зі станцій у місцях, де розташовані філії компанії, можна відвідати попередньо домовившись з керівництвом станцій про дату, час та програму відвідин. Всі екскурсії для організованих груп – безкоштовні.

Пресслужба Каховської ГЕС

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН