Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському виші провели дегустацію вин (фото)

Дегустація – це завжди особливо, чуттєво, коли кожна дія продумана до дрібниць, і ти почуваєш себе експертом, отримуючи неймовірну насолоду від процесу.

Затишну дегустаційну залу ХДАЕУ та рецептори учасників заходу заполонив аромат вишуканих херсонських вин: вражаючий мікс із трав, стиглих яблук, полуниці, чорносливу, спецій та карамелі. Адже в сучасній лабораторії ресторанних та харчових технологій ХДАЕУ здобувачі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, викладачі кафедри та представники Всеукраїнської асоціації гідів доєдналися до мистецтва проведення винної дегустації.

Спікером заходу виступив винний експерт, учасник Міжнародної гільдії сомельє Адам К. Віньола (США). На дегустації були представлені вина локальних брендів Херсонщини.

Спочатку сомельє наголосив на загальних правилах, яких слід дотримуватися, щоб «вловити» тонкий букет смаку вин, змусити вино «розмовляти», ознайомив з етапами та технікою дегустації. Далі поціновувачі благородних напоїв перейшли саме до дегустаційного процесу, який супроводжувався описом кольорової палітри, смакових та ароматичних нот кожного напою.

Сомельє підкреслив, що вино – це продукт теруару, його характеристики залежать від геоторіальності й «магії» людського фактору фахівців винної індустрії. А Херсонщина має у своєму розпорядженні унікальні ресурси для розвитку енотуризму та гастрономічного туризму в цілому.

Учасники майстер-класу та майбутні професіонали індустрії гостинності Аграрно-Економічного університету не лише отримали нові знання і досвід, а й навчилися, як презентувати вино так, щоб у враженнях і спогадах відвідувачів wine-event букет і смак напою гармонійно та яскраво «поєдналися» із природою, традиціями, культурою Херсонщини.

ХДАЕУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН