Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Роботу депутатів Новокаховської міської ради можна контролювати онлайн

Ще один крок до відкритості міської ради: роботу депутатів Новокаховської міської ради можна контролювати онлайн.

За ініціативи секретаря Новокаховської міської ради Дмитра Васильєва розроблено унікальний і корисний сервіс, що допоможе слідкувати за ефективністю депутатів міської ради на онлайн-платформі.

«Зустрічайте ще один цікавий сервіс – сервіс візуалізації роботи депутатів Новокаховської міської ради , а точніше його початок, бо обсяг розробки тут може бути дуже великим, якщо у вас будуть побажання щодо його покращення.

Розпочати вирішили з візуалізації прийняття рішень та відвідування сесій. Сподіваюсь, тепер у депутатів буде ще більше бажання і мотивації частіше відвідувати сесії, відповідальніше відноситись при голосуванні за життєво важливі для нашої громади рішення.» -зазначив секретар міської ради Дмитро Васильєв.

За цим посиланням можна ознайомитися з активністю депутатів або на офіційному сайті Новокаховської громади у розділі навігація.

Зазначений сервіс дає можливість громадянам контролювати роботу депутатів міської ради не відходячи від свого комп’ютера та не затрачаючи багато часу на пошук інформації. Сервіс автоматично опрацьовує дані, які оприлюднені Новокаховською міською радою, а результати візуалізує у дуже дуже зручному для сприйняття форматі.

Інформація, що зібрана на сайті, допомагає відповісти на низку питань, таких як: чи відвідує депутат пленарні засідання, чи голосує за важливі для громади рішення тощо.
Сервіс пропонує декілька інструментів моніторингу роботи народних обранців. Вони розміщенні у вкладках «Депутати», «Хронологія засідань», «Прийняті рішення», «Поточна сесія», «Запланована сесія» , «Проекти рішень», «Фракції», «Комісії». В них доступний перелік депутатів міської ради із фотографією кожного. На сторінці конкретного депутата є інформація про відвідування засідань сесії та статистика його голосувань.

Впровадження цього сервісу дозволило повністю перевести в електронний формат роботу постійний комісій та фракцій міської ради, та відмовитись від друкування тисяч сторінок проектів рішень з метою економії тисяч гривень .

Слід зазначити, що на даний час, облік статистики роботи депутатів міської ради на даному сервісі відображено починаючі з 10-ї сесії міської ради 8-го скликання (18 червня 2021р.) на якій було запроваджено систему електронного голосування «ГОЛОС», і на даний час ведеться робота по занесенню до Сервісу даних щодо статистики роботи депутатів міської ради, починаючі з 1-ї сесії восьмого скликання.

Новокаховська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН