Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нацбанк заборонив українським банкам приймати російські рублі

Зміни набувають чинності 21 листопада

Національний банк України (НБУ) запровадив нове обмеження для вітчизняних банків. Згідно з новою постановою, їм буде заборонено проводити касові операції щодо депозитів у російській валюті.

Зазначається, що відповідні зміни ухвалені постановою правління НБУ №103 від 8 жовтня 2021 року з метою привести регулятивно-правові акти центробанку у відповідність до законодавства, зокрема до закону 1618-IX, яким забороняється залучення на території України депозитів або надання позик кредитів, виражених у валюті держави-окупанта.

«Банку (філії, відділенню) заборонено здійснювати касові операції з приймання готівки іноземної валюти держави-окупанта для зарахування на вкладні (депозитні) рахунки фізичних осіб на період дії Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», – йдеться в постанові НБУ.

Документ набуде чинності з 21 листопада.

Зазначимо, що раніше НБУ заборонив приймати банкноти й монети російських рублів із зображенням карт, символів, будівель, пам’яток археології, архітектури, історії, розташованих на окупованих Росією територіях України, або які містять тексти, що стосуються окупації Росією регіонів України.

Районка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН