Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські метеорологи спростували інформацію про забруднення повітря елементами від виверження вулкану

Про це розповів очільник обласного гідрометеорологічний центру Юрій Кіріяк:

Останнім часом ми спостерігаємо багато спекуляцій в соціальних мережах щодо можливого забруднення атмосферного повітря Херсонської області хімічними елементами, які утворюються в наслідок виверження вулкану на острові Пальма. Хочу запевнити мешканців міста Херсона та області, що жодних перевищень забруднюючих речовин пов’язаних з зазначеним вулканом в Херсонській області не зафіксовано і взагалі не може бути зафіксовано враховуючи наявні метеорологічні умови. 

Так станом 16 годину 21 жовтня 2021 року на території Херсонської області спостерігається ЗАХІДНИЙ ПЕРЕНОС повітряних мас з Західної Європи зі швидкістю 120 км на годину, на висоті 5,7 км, та зі швидкістю 80 км на годину, на висоті 7,5 км.

Таким чином, враховуючи напрямок та швидкість вітру на висотах, а також результати інструментальних спостережень безпосередньо на земній поверхні, ми можемо впевнено стверджувати, що 21.10.2021 року на території Херсонської області, забруднень атмосферного повітря хімічними елементами, які утворюються в наслідок виверження вулкану на острові Пальма, не має.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН