Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині у водойми випустили 4 мільйони біоресурсів

Поповнення популяцій водних біоресурсів є стратегічно важливим для рибного господарства, адже це робота на перспективу для забезпечення продовольчої безпеки країни. Саме тому, держава активно долучається до поповнення рибних запасів.

Так, у період з 29 вересня по 21 жовтня 2021 року відбулось зариблення водойм пониззя р. Дніпро, Каховського водосховища та Дніпровсько-Бузького лиману.

До водойм випустили понад 4 млн екз. цьоголіток рослиноїдних видів риб та коропа загальною вагою 114 558 кг, а саме: 2 896 597 екз. (75 311 кг) цьоголіток товстолоба, 548 062 екз. (14 250 кг) цьоголіток білого амура та 961 416 екз. (24 997 кг) цьоголіток сазана. Середня вага вселених водних біоресурсів складала 26 грамів/екз.

Зарибок був вирощений Державними установами «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб» та «Виробничо-експерементальний Дніпровський осетровий завод імені академіка С.Т. Артющика» за рахунок державних коштів.

Контроль за процесом вселення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Херсонській області. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН