Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Корабель ВМС ЗС України, який зазнав лиха в акваторії Чорного моря, повернувся в пункт базування

Корабель Військово-Морських Сил ЗС України, який під час виконання завдань за призначенням зазнав лиха в акваторії Чорного моря повернувся до пункт постійної дислокації в місті Одеса.
Не зважаючи на штормові умови, завдяки вмілим та оперативним діям екіпажу наслідки аварійної ситуації вдалось локалізувати та недопустити подальше затоплення відсіків корабля. Фахова підготовка особового складу відіграла головну роль у боротьбі за живучість корабля, адже військові моряки мають бути готові до будь-яких позаштатних ситуацій в морі та вміло реагувати на них.
Саме з цією метою, починаючи з 2020 року, за наказом командувача ВМС ЗС України було відновлено проведення заходів декади живучості на кораблях та суднах забезпечення флоту. Важливим фактором, який також дав змогу втримати корабель на плаву – це нещодавно проведений ремонт, який було реалізовано на ньому вперше за останні тридцять років.
Варто відмітити й професійні дії морської авіації, що здійснювала транспортування аварійно-рятувального майна та евакуацію особового складу.
Корабель буде відновлено в короткі терміни, після чого він продовжить виконувати завдання за призначенням у складі ВМС ЗС України.
Командування Військово-Морських Сил ЗС України висловлює слова вдячності керівництву та особовому складу казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України, а також Державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій за надану допомогу.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН