Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

19 жовтня відбудеться онлайн-зустріч з обговорення Плану сталої міської мобільності Херсона

У вівторок, 19 жовтня о 18:00 відбудеться чергова зустріч з обговорення Плану сталої міської мобільності Херсона в онлайн форматі (на платформі Zoom) з огляду на карантинні обмеження. 

Спікери транспортної консалтингової компанії Egis представлять дослідження пасажиропотоків Херсона та продемонструють, як працюватиме транспортна модель міста. Також обговоримо принципи сталого планування громадського транспорту – ці принципи стануть основою заходів з розвитку громадського транспорту громади.

Якщо вам цікаво, як планується розвиток мобільності в Херсоні, або маєте пропозиції щодо удосконалення руху транспорту чи підвищення безпеки руху – запрошуємо на зустріч.

Посилання на зустріч знаходиться в шапці реєстраційної форми за цим посиланням (https://forms.gle/tnHG2EkHPoNT2KKAA).

Розроблення Плану сталої міської мобільності (ПСММ) для Херсона триває з 2020 року, спільно з французькою компанією Egis, за рахунок 150 тис. євро грантових коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до експертки проєкту Ірини Бондаренко, isbondarenko@gmail.com.

 

Нагадаємо:

План сталої міської мобільності – це стратегічний план, створений для задоволення потреб у пересуванні людей та бізнесу у містах і навколо них, задля досягнення вищого рівня життя. Важливим у ПСММ є залучення громадськості до процесу розробки, аби врахувати потреби усіх категорій мешканців. Чимало міст ЄС уже розробили та впроваджують ПСММ, а до 2030 року таких міст має стати ще більш, згідно зі Стратегією сталої мобільності ЄС.

В Україні Плани сталої міської мобільності, хоч і не є обов’язковими документами, однак уже розроблені та затверджені у Львові, Житомирі, Полтаві, Миколаєві, а ще кілька міст розробляють такі плани зараз – серед них і Херсон, Суми, Тернопіль та Харків.

https://transport.ks.ua/19-zhovtnya-zaproshuyemo-na-onlajn-zustrich-z-obgovorennya-planu-staloyi-miskoyi-mobilnosti-hersona/

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН