Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Військовослужбовцям 57-ої мотопіхотної бригади вручили відзнаки на Кам’янській Січі (відео)

Січ більше не зруйнують вороги. 300 років минуло, а ворог той самий. На Кам’янській Січі у День захисників та захисниць України українські військові і громадськість урочисто зобов’язалися боронити Україну.

Як довів час, у держави України лише три союзники — армія, віра та українці. Ми зміцніли, ми врахували всі наші історичні помилки. Січ більше не буде зруйнована ворогами.

Депутат Херсонськоі обласної ради Ігор Йосипенко наголосив: «Саме тут, на цій землі, майже сотню років поспіль наші з вами чубаті прапрадіди виборювали волю і незалежність українського народу. Саме на цій землі, на Кам’янській Січі, відстоювалися інтереси держави Україна. Так само як ви сьогодні, так само і вони боронили нашу землю заради того, щоб ми з вами могли народжувати наших дітей, сіяти і вирощувати хліб саме на цій Богом даній землі».

Одна зі святинь Кам’янської Січі — це поховання Костя Гордієнка, який увійшов у світову історію як один із найвидатніших кошових отаманів запорозького козацтва. Тож, символічно, що цього дня в такому визначному місці привітали захисників та захисниць мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, які охороняють рідну землю так, як це робили наші пращури.

Старший солдат 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Анна Шадріна зазначила: «Це є знакова подія для нашої військової частини А-1736 — носити почесне ім’я імені кошового отамана Костя Гордієнка. Як знак того, що військовослужбовці бригади є гідними нащадками та продовжують ратну справу Костя Гордієнка, ми залишаємо на славетному місці історичний слід — своє почесне звання та знак нашої бригади».

Пам’ять про загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання. Захисники та захисниці були відзначені за те, що вони щодня охороняють спокій українців. Для кожного героя важлива підтримка.

Учні Новокаїрської школи передали обереги для військових.

Депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко висловив подяку військовим: «Українська нація непереможна. Як би ворог не хотів забрати у нас мову, забрати нашу культуру, вкрасти нашу історію, ми з вами розуміємо, що цього не буде. Декілька сотень років наші діди боронили це все. На сьогоднішній день на захисті українських інтересів стоїть наша армія. Шановні наші хлопці і дівчата! Як батько трьох дітей, я хочу вам подякувати за те, що мої діти сьогодні можуть спати спокійно завдяки вам. Я вдячний! Низький вам уклін! Українці переможуть!»

Захисники та захисниці України щодня обороняють нас, тож важливо пам’ятати та шанувати їх. Українці переможуть!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН