Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великолепетиській лікарні з`явиться інфекційне відділення

Інфекційному відділенню у Великолепетиській лікарні бути! Принаймні доти, доки не покращиться епідемічна ситуація у громаді. Таке рішення прийняли на позачерговій 15 сесії селищної ради, яка відбулася 13 жовтня.

Відновити роботу дуже необхідного сьогодні відділення вдалося завдяки ініціативі депутатів селищної ради Миколи Колокота, Івана Бугая, Руслана Узбека, Андрія Страха (команда від фракції «Слуга народу»), які виявили бажання надати фінансову допомогу на його функціонування у сумі 400 тис. грн.. Це люди, які останнім часом також як і всі ми переймалися ситуацією, але які без зайвих слів, красномовних дописів і нарікань мовчки згуртувалися і допомогли.

На засіданні сесії депутати розглянули та прийняли відповідні рішення 121-го питання порядку денного.

Внесли зміни до раніше прийнятих рішень, зокрема зміни до бюджету селищної ради на 2021 рік (збільшили бюджетні призначення на благоустрій населених пунктів громади, для придбання сміттєвих баків, дорожніх знаків, пристроїв зниження швидкості та багато іншого), до програми «Доступна та якісна медицина» (передбачили можливість виділення додаткових коштів на трьохразове харчування пацієнтів).

Також депутати затвердили структуру та штатну чисельність закладів загальної середньої освіти, комунальних закладів, установ, підприємств селища. Рішеннями сесії перевели комунальні заклади «Великолепетиського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів», «Великолепетиського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» на самостійне ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності, передали на баланс закладів спеціалізовані шкільні автобуси та мікроавтобуси (оскільки заклади переводитимуться на автономію, у подальшому самі укладатимуть маршрути, ремонтуватимуть автобуси тощо).

На сесії затвердили програму про поводження з твердими побутовими відходами на території Великолепетиської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, Положення про молодіжну раду, прийняли рішення про прийняття кисневих концентраторів (які за необхідності надаватимуться хворим), про розроблення комплексного плану просторового розвитку території Великоколепетиської селищної територіальної громади Каховського району Херсонської області» (акцентували увагу на важливості для громади відповідного плану, та потребі в отриманні субвенції з держбюджету на його виготовлення).

В обов’язковому порядку на позачерговій сесії прийняли рішення великого блоку земельних питань.

Великолепетиська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН