Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Миколаєві розпочнеться будівництво першої велодоріжки

Незабаром у Миколаєві розпочнеться будівництво першої велосипедної доріжки.  Вона пролягатиме по вул. Курортній, від вул. Генерала Карпенка до вул. Крилова. Відповідні роботи замовив департамент житлово-комунального господарства міської ради.

Про це стало відомо під час виїзної наради щодо розбудови міської велосипедної інфраструктури. В обговоренні взяли участь перший віцемер Віталій Луков, представники департаменту ЖКГ, адміністрації Заводського району, підрядної організації, місцеві мешканці.

Віталій Луков розповів миколаївцям про плани щодо велосипедної інфраструктури.  Так,  місто має намір виділити окрему смугу для велосипедистів по вул. Великій Морській. Крім того, окрема доріжка для велосипедистів  має з’явитися в мкр. Ліски –  департамент ЖКГ вже замовив капітальний ремонт тротуару по вул. Курортній, який передбачає влаштування такого об’єкту та озеленення.

– Тут ширина дозволяє зробити окремі частини для пішоходів та велосипедистів. Зелена зона залишиться обов’язково, – зазначив Віталій Луков.

Він підкреслив, що реалізація проєкту в мкр. Ліски дасть змогу не тільки створити безпечні умови для велоактивистів, але й привести до ладу тротуарну частину, яка знаходиться, м’яко кажучи, не у найкращому стані.

Під час обговорення теми, звернули увагу на деякі недоліки, що стосуються відсутності зеленої захисної смуги вздовж бордюру, яка краще відводить вологу під час дощів. Віталій Луков зазначив: це перший проєкт з розвитку велосипедної інфраструктури. Він стане пілотним, і дасть можливість комплексно відпрацювати усі питання, пов’язані з виконанням  відповідних робіт. У підсумку вирішили, що такі захисні смуги обов’язково мають бути.

Підрядник готовий приступити до робіт. Капітальний ремонт з влаштування велодоріжки по вул. Курортній відбуватиметься у два етапи. Плануються, що реалізація першої черги проєкту розпочнеться вже цього місяця.

Миколаївська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН