Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі громади впроваджують бюджети участі

За ініціативи Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за сприяння Запорізької обласної державної адміністрації,  7 та 8 жовтня пройшла міжрегіональна конференція практиків «Партисипативний бюджет: як зробити інструмент місцевої демократії дієвим? Досвід громад Донецької, Луганської та Запорізької областей».

Зазначену конференцію організовано у комбінованому форматі. Три локації у Сєвєродонецьку, Святогірську та Мелітополі об’єднано телеконференцією. Від Запорізької області участь у конференції взяла участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та представники територіальних громад.

У рамках заходу відбулося узагальнення найкращих практик, аналіз викликів, обмін думками та поширення досвіду втілення механізму партисипативного бюджетування як дієвого інструменту локальної демократії у громадах Луганської, Донецької та Запорізької областей. Також обговорили можливості впровадження бюджетів участі у громадах із статусом військово-цивільних адміністрацій, шкільних та обласних бюджетів участі.

Обговорення можливостей, викликів та перспектив впровадження різних форматів партисипативних бюджетів дозволить не тільки в рамках заходу налагодити співпрацю та взаємодопомогу між громадами, а й надалі спільно працювати над пошуком рішень для нових можливостей впровадження бюджетів участі.

Вперше у Запорізькій області впровадили бюджет участі у 2016 році Запорізька, Мелітопольська та Бердянська міські громади. У 2019 році вже 6 громад області працювало над бюджетами участі. На сьогодні до цього процесу долучилась 21 громада області.

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН