Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великокопанівській громаді проводять заходи до Дня українського козацтва та Дня захисника України

6 жовтня у Центрі розвитку громади Великокопанівської сільської ради відбувся захід до Дня українського козацтва та Дня захисників та захисниць України, у якому прийняли участь працівники сільської ради, педагог-організатор Великокопанівської загальноосвітньої школи Олександра Шашкевич, учні 9 класів та краєзнавці нашої громади.

На цьому заході всі присутні поринули у захопливі факти з історії заснування Олешківської січі та спогади про кошового отамана Констянтина Гордієнка. Також цікавою стала інформація про туристичні маршрути на Олешківську та Кам’янську січ, а також розповідь про сучасних козаків та їхній вклад у розвиток патріотичного руху сучасної України.

Дуже цікавим стало знайомство із капеланом 57 бригади Олександром Довгим та отаманом Олешківського козацтва Олегом Бойком. Капелан розповів про життя в зоні АТО, справжню відвагу на передовій та втрати друзів.

Захід видався дуже насиченим, а все почуте вкотре довело, що українці – нескорений  і  незламний народ, народжений бути вільним на своїй землі.

Великокопанівська ТГ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН