Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині зміняться правила пасажирських перевезень через карантин

Уряд на позачерговому засіданні вніс зміни до постанови № 1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки. Так, з 21 жовтня починають діяти нові правила пасажирських перевезень під час карантину.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмін.
Ігор Кузьмін розповів, що міжрегіональні перевезення пасажирів будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів COVID-сертифіката або негативного результату тестування на коронавірус методом ПЛР або експрес-тесту, який чинний 72 години.
«Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення», – зазначив він.
Ігор Кузьмін наголосив, що відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.
Заступник голови ОДА поінформував, що відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів нестиме перевізник.

«Такі нововведення – вимушений крок задля обмеження географії поширення вірусу та збереження життя та здоров’я людей», – зауважив він.

Миколаївська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН