Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стало відомо, чи планує Укрзалізниця підвищувати ціни на квитки

Укрзалізниця ініціює перегляд тарифного регулювання з метою вийти на більш гнучку цінову політику в пасажирському сегменті.

Укрзалізниця у 2022 році не планує підвищувати ціни на квитки для пасажирів. Про це повідомив директор філії Пасажирська компанія УЗ Олександр Перцовський в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

“Поки що таких рішень немає. Ми і цьогоріч індексували дуже плавно. Не одномоментно, а в прив’язці до індексу споживчих цін і розтягнувши на весь рік. Окремі послуги плануємо навіть, навпаки, стимулювати промо-тарифами. Наприклад, з туристичними операторами ми говоримо про те, щоб підтримати перевезення великих груп залізницею, встановивши знижки на масове резервування в залежності від розміру групи”, – сказав Перцовський.

За його словами, Укрзалізниця планує ініціювати перегляд тарифного регулювання з метою вийти на більш гнучку цінову політику в пасажирському сегменті.

“Що мається на увазі: поширена практика серед транспортних операторів, коли чим раніше купуєш квитки, тим вони дешевші, а якщо в останню хвилину – тим дорожчі. Це дозволить нам збільшити середню прибутковість, але при цьому дати кращу ціну окремим пасажирам, найбільш чутливим до ціни. Як варіант – зробити більше розмежування і за класами. Ще ми працюємо над можливістю зміни ціноутворення в прив’язці до відстаней”, – пояснив Перцовський.

Він зазначив, що ведеться робота над питанням контролю оплати за проїзд.

“У передмісті, наприклад, ми, пілотуючи IT-систему, яка дозволяє реалізовувати квитки онлайн або через кіоски і разові, і абонентські для пасажирів. Також переглядаємо конфігурацію турнікетної системи, щоб знизити відсоток безбілетників”, – повідомив Перцовський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН