Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пенсіонери Херсонщини можуть вакцинуватися від коронавірусу у відділеннях Укрпошти

Літні люди мають найвищий ризик важкого перебігу COVID-19. Тому вони є пріоритетною категорією для вакцинації.  Зробити процес щеплення проти коронавірусу зручним і доступним для всіх осіб цієї вікової категорії – наразі одне з ключових завдань обласної влади.

З 8 жовтня пенсіонери області можуть отримати щеплення від коронавірусу у відділеннях «Укрпошти».

Мобільні бригади почали працювати у 18-ти відділеннях «Укрпошти», де відкрито пункти щеплення, а саме у м.Херсон, м. Генічеськ, с. Новоолексіївка, с. Чкалове, с. Таврійське, м. Нова Каховка, м. Берислав, м. Асканія Нова, м. Гола Пристань, м. Олешки, смт Білозерка.

Як повідомила координаторка вакцинальної кампанії на Херсонщині Тетяна Карчевич, про можливість вакцинуватися пенсіонерів повідомлятимуть їх сімейні лікарі.  Проте отримати щеплення у центрах можуть усі охочі.

«Усі медичні працівники мають необхідну підготовку й кваліфікацію для щеплення населення. Усі вакцини безпечні й ефективні. Закликаю усіх вакцинуватися якнайшвидше», – наголосила Тетяна Карчевич.

За даними Електронної системи охорони здоров’я, 98.3% померлих від COVID-19 у віці старше 60 років — невакциновані, а 97% госпіталізованих з COVID-19 серед цієї вікової групи не мають повного курсу вакцинації.

В Україні зараз доступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від Pfizer. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. Вакцинуйтеся вже сьогодні, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також людей поруч.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН