Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві відкрили перше відділення гемодіалізу

У Миколаєві на базі лікарні № 1 відкрили перше в місті відділення гемодіалізу. У капітально відремонтованому приміщенні встановлено п’ять сучасних апаратів «штучної нирки» виробництва німецької компанії B.Braun. Подібного устаткування в Миколаївській області досі не було. Вартість апаратів 4,5 млн грн. Роботи виконали коштом бізнес-партнерів. З бюджету громади спрямовано фінансування на придбання спеціальних ліжок та витратних матеріалів. Дотепер жителі Миколаєва проходили гемодіаліз на базі обласної лікарні. Часом доводилось стояти в черзі, оскільки потужностей не вистачало.

За словами мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, медична реформа дозволяє оновлювати медичні заклади та надавати додаткові послуги громадянам, не вкладаючи грошей місцевого бюджету.

 – Вартість таких послуг сплачує Національна служба здоров’я України за кожен пролікований випадок, а не на лікарів чи будівлі. Це вже четверте відкриття за останній рік на території міської лікарні № 1, заклад активно модернізується. Найважливіше те, що миколаївці можуть отримувати якісний сервіс у комфортним умовах, за допомоги сучасного устаткування, — зазначив міський голова.

Рятуватимуть життя містян 23 фахівці на чолі з лікарем-нефрологом вищої категорії Тетяною Оксаніч. За словами директорки лікарні № 1 Марії Грачової, додаткове навчання фахівця для роботи в нефрології займає близько року. Тож готувати кадри почали заздалегідь. Відділення працюватиме у дві зміни шість днів на тиждень. Це дозволить проводити сеанс очищення крові від токсичних речовин та видалення зайвої рідини з організму 48 хворим.

До 2022 року планують придбати додаткові 7 одиниць високотехнологічного обладнання. Загалом передбачена можливість запустити в роботу 15 точок гемодіалізу.

Миколаївська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН