Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У всіх лікарнях Херсонщини можна оформити е-лікарняний

Отримати лікарняний за 5 хвилин – просто!

Щоб отримати лікарняний більше не потрібно збирати стопку паперів та бігати із нею по різних установах. Адже в Україні запровадили електронний лікарняний.

Скористатися нововведенням можуть й жителі Херсонщини. Усі лікарні області можуть видавати е-лікарняні. Про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник голови ОДА з питань цифрового розвитку області Павло Кулик.

“Кожен житель Херсонщини може отримати е-лікарняний. Адже всі лікарні області підключені до медичної інформаційної системи, що й дозволяє видавати електронні лікарняні. Ще один плюс е-лікарняних – захищена система, через яку не можливо видати довідку “заднім числом”. Тобто можливість підробки лікарняних відпадає”, – зазначив Павло Кулик.

Також на переконання Павла Кулика, ця система у перспективі допоможе збирати та аналізувати інформацію стосовно захворюваності населення.

З вересня Херсонська обласна лікарня уже видає е-лікарняні. Завідувачка гастроентерологічного відділення лікарні Ольга Чегринцева розповіла, що е-лікарняний – це значна економія часу для медиків та пацієнтів.

“Чи стало зручно працювати? Звичайно, що так! Це шалена економія часу медиків та пацієнтів. Тепер пацієнту не потрібно носитися з паперами, а лікар не має покидати місце роботи, щоб сформувати медичний висновок. Адже тепер це все за декілька хвилин робиться у реєстрі”, – поділилася Ольга Чегринцева.

Впровадження е-лікарняних – спільна робота Міністерства охорони здоров’я, Мінсоцполітики, НСЗУ, Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування за підтримки програми EGAP та фонду Східна Європа.

Відповіді на найпоширеніші питання стосовно е-лікарняного – за посиланням.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН