Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємства в Запорізькій області почали скорочувати борги з виплати заробітної плати

На підприємствах Запорізької області поступово скорочуються борги з виплати заробітної плати. Водночас, є підприємства, де ще не розроблені графіки погашення цієї заборгованості.

У серпні заборгованість із заробітної плати на підприємствах області зменшилася на 4,7 млн грн, або на 5%. Станом на 01 вересня заборгованість становить 91,7 млн грн. Зменшення заборгованості з заробітної плати відбулося на підприємствах державної та приватної форми власності.

Як повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення Ірина Разуваєва, з суми заборгованості 48,7 млн грн, або 53%, припадає на підприємства державного сектору економіки, що знаходяться у підпорядкуванні центральних органів виконавчої влади, де у серпні цього року борги зменшилися на 3,8 млн грн або на 7,2%. Найбільшими боржниками серед цих підприємств залишаються: ЗДП «Кремнійполімер» (21,5 млн грн), ЗДП «Радіоприлад» (8,2 млн грн), ДП «Запорізький облавтодор» (5,2 млн грн), ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш» (5 млн грн), ДП «Дослідне господарство «Широке» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААНУ (3,9 млн грн).

Борги на підприємствах, що належать до приватної форми власності, за цей період зменшили на 3 млн грн і склали 28,4 млн грн. Це 31% від загальної суми заборгованості по області. Найбільший боржник цієї групи – Класичний приватний університет – у серпні зменшив заборгованість з заробітної плати на 3,2 млн грн (або на 25,5 %) і станом на 01 вересня її розмір склав 9,5 млн грн.

При цьому на підприємствах комунальної форми власності борги збільшилися на 2 млн грн і складають 14,6 млн грн. Це 16% від загальної заборгованості по області. Наростили борги з заробітної плати КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради  на 2,5 млн грн (до 11,1 млн грн) та на КП «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради на 164,5 тис грн (1,6 млн грн).

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН