Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш тісно співпрацюватиме з провідним закладом вищої освіти у галузі спорту

27 вересня до Херсонського державного університету завітали представники спортивної сфери України, аби окреслити перспективи подальшої співпраці у сфері фізичної культури і спорту, розвитку студентського спорту та спортивної освіти. Гості ознайомилися з матеріально-технічною базою нашого освітнього закладу і оцінили можливості факультету фізичного виховання та спорту.

Серед гостей – ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України, президент Спортивної студентської Спілки Євгеній Імас, голова Комітету фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко та начальник Херсонського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН Юрій Кан

Гостей зустрів та привітав ректор ХДУ Олександр Співаковський, а також декан факультету фізичного виховання та спорту Іван Глухов.

У ході зустрічі між Херсонським державним університетом та Національним університетом фізичного виховання і спорту України було підписано Меморандум про співпрацю. «Даний Меморандум сприятиме розширенню й поглибленню співробітництва між нашими університетами. Ми маємо потужний факультет фізичного виховання та спорту, гарну спортивну інфраструктуру, потенціал для розвитку, тому готові брати участь у спільних проєктах, вивчати досвід, вдосконалювати спортивну освіту», – підкреслив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

У свою чергу, Євгеній Імас зазначив, що Національний університет фізичного виховання і спорту України готовий поділитися успішним досвідом у впровадженні освітньої програми з кіберспорту. І готовий розвивати й популяризувати цей напрям разом з ХДУ на базі факультету комп’ютерних наук, фізики та математики. Також є перспективи співпраці у напрямку розвитку спортивної медицини, в якій у Національного університету фізичного виховання та спорту є досвід створення дослідницького інституту, реабілітаційного центру та медичного центру із операційними.

За словами голови Комітету фізичного виховання та спорту МОН Вадима Стеценка, минулого навчального року, не зважаючи на пандемію та обмеження, більше 2500 студентів взяли участь в Універсіаді. У цьому році Міністерство намагається залучити набагато більше студентів та університетів до занять спортом, пропонує абсолютно нові змагання та формати, аби залучити молодь до рухової активності.

Варто зазначити, що заклади освіти вже мають досвід плідної співпраці. За словами декана факультету фізичного виховання та спорту Івана Глухова, студенти факультету активно долучаються до заходів Студентської спортивної Спілки України, яку очолює Євгеній Імас. Так, незабаром у Скадовську спортсмени ХДУ візьмуть участь в Універсіаді, де змагатимуться у гандболі, волейболі та футболі.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН