Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великих Копанях розробили план дій з активізації молоді

У місті Київ  з 13 по 17 вересня 2021 року відбувся тренінг-семінар для команд громад – партнерів проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні». У тренінг-семінарі взяла участь і Великокопанівська територіальна громада, яку представила команда з 5 молодих мешканців ТГ. Молодь громади представляли  працівники Великокопанівської сільської ради, дотичні до впровадження молодіжної політики в громаді, та місцеві активістки.

Завдяки потужній тренерській підтримці, наша команда розробила місцевий проєкт посилення участі молоді в громаді, який буде реалізовано до кінця 2021 року. Заплановано ряд заходів на території Великокопанівської громади, які сприятимуть громадській активності та створенню Молодіжної ради.

Протягом  п’яти днів навчання відбувся ряд різноманітних зустрічей, які допомогли в розробці місцевого проєкту та сприятимуть його реалізації.

Марія Сакута, начальник відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту  представила нормативні документи, що регулюють молодіжну політику в Україні.

Учасники та учасниці відвідали Всеукраїнський молодіжний центр. Максим Луценко розповів про підходи та діяльність Всеукраїнського молодіжного центру (ВМЦ), допоміг знайти відповіді на практичні запитання щодо створення молодіжного центру чи простору у громаді та можливості для співпраці з ВМЦ для посилення участі молодих людей у громадах.

Анжела Тимченко, директорка КЗ “Ніжинський міський молодіжний центр” (Ніжин, Чернігівська область) розповіла, як ініціювали створення молодіжного центру, як отримали фінансування на облаштування, як проводили дослідження потреб молодих людей та визначали напрямки діяльності, як визначають обсяг фінансування та залучають ресурси.

Марія Луцак, керівниця громадської організації “ДІЄ (Добрі Ідеї Єднають)”, презентувала досвід роботи молодіжного центру в Печеніжинській ТГ (Коломийський район, Івано-Франківська область), зокрема згадала про майстерні, пересувний кінотеатр та підтримку молодих жінок, які знаходяться у декретній відпустці.

Роман Кудрявцев, проєктний менеджер Царичанської громади, презентував досвід роботи Царичанського молодіжного центру (Дніпровський район, Дніпропетровська область) та розповів, що центр розпочав свою діяльність як молодіжний центр з переглядів кіно та обговорення. Зазначив, що створення молодіжної ради стало початком створення молодіжного центру, бо представники молодіжної ради стали містком між молоддю та місцевою владою, та наголосив на важливості постійних комунікацій влади, бізнесу та громади.

Проєкт «Молодь за демократію в Україні» реалізується у межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2022 роки та ґрунтується на попередньому досвіді та продуктивній двосторонній співпраці Ради Європи та Міністерства молоді та спорту України у межах Рамкової програми співробітництва в галузі молодіжної політики між Радою Європи та Міністерством молоді та спорту України на 2016-2020 роки.

Всі витрати на проїзд, проживання та харчування учасників тренінгу були покриті коштом Ради Європи.

Великокопанівська ТГ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН