Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Працівники дослідного підприємства на Херсонщині занепокоєні рівнем компетентності нового очільника

До обласної ради звернувся стурбований колектив ДП «Дослідне господарство Інститут рису Національна академія аграрних наук України» стосовно ситуації, яка склалася на підприємстві після зміни керівництва. Про це розповів очільник облради Олександр Самойленко:

– Відразу відзначу, що господарство підпорядковане Національній академії аграрних наук України і директор призначається на конкурсній основі.

Так, нещодавно там відбувся конкурс на посаду директора підприємства, бо дія контракту з попереднім очільником завершилася.
За словами колективу, переможцем було обрану людину, яка не є фахівцем в аграрій сфері. Також є інформація, що конкурс відбувся з порушеннями!

Працівники занепокоєні, що це ставить під загрозу перспективи розвитку підприємства!
Тому сьогодні розбиралися у цій ситуації з депутатами обласної ради та колективом підприємства на засіданні постійної комісії з питань сільського господарства, земельних відносин та екології.

Підприємство – стратегічне та унікальне, елітно-насінницьке господарство, що виробляє базове й сертифіковане насіння рису, пшениці, ячменю сортів, районованих в Україні.

Підкреслю, що у нас не так багато таких підприємств, які спеціалізуються на вирощуванні рису, тут працюють висококваліфіковані робітники, підприємство наповнює бюджет.
Тож, спільно вирішили звернутися листом до Національної академії аграрних наук з метою скасувати рішення попереднього конкурсу й оголосити новий конкурс на посаду директора підприємства.

Більше того, вважаю, що це питання продовольчої безпеки України і осторонь цього не повинні стояти Генеральна прокуратура України, Кабінет Міністрів України, Мінагрополітики, комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, ТСК при Верховній Раді України щодо відміни результатів конкурсного відбору на посаду директора вищезазначеного підприємства.

Тож, листи стосовно даної ситуації будуть надіслані до вищевказаних структур.

Вдячний депутатам за консолідовану та чітку позицію. Ми маємо захищати державні підприємства, робочі місця й створювати нові. А головне – аби їх очолювали фахівці своєї галузі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН