Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

План сталої міської мобільності міста обговорять в Херсоні

Друга зустріч з обговорення Плану сталої міської мобільності Херсона відбудеться о 18:00, 23 вересня у адміністративної будівлі Херсонської міської ради (просп. Ушакова, 37).

Під час зустрічі представники компанії Egis розкажуть про поточний стан розробки Плану та представлять цілі і візію розвитку мобільності Херсона. Цілі та візія були розроблені за результатами візиту у серпні 2021 року, тож тепер важливо почути відгуки громадськості щодо цих планів.

Окрім обговорення цілей, 23 вересня розробники Плану мобільності також презентують дослідження аварійності на вуличній мережі Херсона. Дані про ДТП з тяжкими та смертельними наслідками за 2017-2019 року, отримані від поліції, були нанесені на карту Херсона, щоб визначити місця концентрації аварій та з’ясувати їх можливі причини. Ділянки найбільшої концентрації тяжких ДТП додані до переліку перехресть і вулиць, на яких проводять додаткові дослідження транспортних потоків. У Плані мобільності буде запропоновано заходи з реорганізації дорожнього руху на ділянках з великою кількістю та тяжкими наслідками ДТП.

План сталої міської мобільності – це стратегічний план, створений для задоволення потреб у пересуванні людей та бізнесу у містах і навколо них, задля досягнення вищого рівня життя[1]. Важливим у ПСММ є залучення громадськості до процесу розробки, аби врахувати потреби усіх категорій мешканців. Чимало міст ЄС уже розробили та впроваджують ПСММ, а до 2030 року таких міст має стати ще більш, згідно зі Стратегією сталої мобільності ЄС.

В Україні Плани сталої міської мобільності, хоч і не є обов’язковими документами, однак уже розроблені та затверджені у Львові, Житомирі, Полтаві, Миколаєві, а ще кілька міст розробляють такі плани зараз – серед них і Херсон, Суми, Тернопіль та Харків.

Розроблення Плану сталої міської мобільності (ПСММ) для  Херсона (включаючи Транспортну модель міста) триває з 2020 року, спільно з французькою компанією Egis, за рахунок 150 тис. євро грантових коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН