Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На острові Джарилгач пройшла екологічна акція

Сьогодні на острові Джарилгач пройшла екологічна акція, присвячена Всесвітньому дню прибирання.

Організаторами акції стали учнівська еко-команда Zero Waster School на чолі з керівницею, вчителькою біології та екології херсонської школи №32 Ольгою Демченко, Національний природний парк “Джарилгацький”, перевізником та партнером акції стали ТОВ “Скадовськ-марина”. До акції залучились блоизько 80 волонтерів , в тому числі члени екологічного гуртка “Дельфін” міста Скадовськ.

Прибирались після туристичного сезону ті ділянки острову Джарилгач, на яких не велась підприємницька діяльність, проте вітром чи нерадивими жителями наметових містечок все ж таки були залишені неорганічні побутові відходи. Все зібране сміття одразу ж відсортоване та вивезене на берег.

Із сортуванням зібраного сміття волонтерам допомогли наші друзі, молоді на натхненні своєю справою скадовські підприємці ПП “Втора”, які протягом всього літнього туристичного сезону вивозили на переробку все сортоване сміття, вивезене нами з острову Джарилгач (а це більше 35% від загального обєму!). Така акція окрім очищення території острову має на меті виховання екологічної свідомості майбутнього покоління.

Після акції всім волонтерам було запропоновано смаколики та гарячі напої на нещодавно відкритому туристичному HUB “Перлина Херсонщини”. Представники Національного парку “Джарилгацький” та ПП “Втора” розповіли дітям як важливо сортувати побутові відходи, як правильно це робити та як це важливо для нашої планети!

Вся команда “Скадовськ-марина” пишається екологічно свідомим молодим поколінням та й надалі будемо всіляко підтримувати всі екологічні ініціативи у Скадовському районі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН