Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні встановлять спеціальну тривожну кнопку для жертв домашнього насильства

Кнопка буде встановлена у центральній частині міста, на вулиці Суворова

Скористатися кнопкою зможуть люди, які постраждали від домашнього насильства і не мають можливості іншим чином попросити про допомогу

Як розповіла кореспонденту Depo.Херсон керівник громадської організації “Успішна жінка” Анжела Литвиненко, такі кнопки встановлені у кількох містах України, зокрема, у Київі і Харкові, і ними люди користуються.

За словами Анжели Литвиненко, встановлення тривожної кнопки планувалося під час обговорень планів створення на вулиці Суворова безпечного громадського простору.

“Ці дискусії почалися ще десь рік тому. У них брали участь представники громадськості, міської влади, поліції, а також архітектори і дизайнери, які спеціалізуються на просторовому плануванні. Кнопка буде вписана у цей простір, буде зроблена у антивандальному варіанті і розміщена там, де є система відеоспостереження”, – каже Анжела Литвиненко.

Вона також розповіла, що принцип роботи кнопки – такий: коли її натискають, на місце приїздять співробітники патрульної поліції і залежно від ситуації доставляють людину або у медичний заклад, або у притулок для людей, постраждалих від домашнього насильства.

Анжела Литвиненко розповіла, що цей проект буде реалізовуватися спільно з місцевою поліцією, міською владою і громадськими організаціями. Зараз активісти очікують рішення міськради про виділення на вулиці Суворова ділянки землі, де буде розміщена кнопка. Після прийняття такого рішення почнеться основний етап реалізації проекту, який, як зазначила Литвиненко, триватиме до року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН