Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині продовжують виявляти неоформлених працівників

Всеукраїнська інспекційна кампанія, яка стартувала з 01.07.2021 року показала, що багато суб’єктів господарювання не додержуються вимог трудового законодавства, наражаючи себе на великі штрафи.

Другий тиждень вересня для Головного управління Держпраці у Херсонській області не став виключенням.

Так, у період з 13 по 14 вересня інспекторами праці на території Каланчацького, Генічеського та Скадовського районів виявлено 119 працівників, які здійснювали збір та фасування овочів: томатів, перцю, цибулі та моркви, але при цьому працювали всупереч вимогам законодавчих актів, а саме, були допущені роботодавцями до виконання роботи без укладення трудових договорів та повідомлення територіального органу ДПС про прийняття працівників на роботу. На підприємців, які порушили трудове законодавство складено акти та винесено приписи щодо усунення виявлених порушень.

Праця на землі – дуже важка, а тому повинна оплачуватись відповідно, надаючи працівникам соціальний захист.

Безвідповідальне ставлення підприємців-фермерів до своїх працівників, а особливо роботодавців — фізичних осіб, які навіть не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, призводить до використання робітників як «раб-сили», позбавляючи їх певних державних гарантій та впевненості у завтрашньому дні.

Головне управління Держпраці у Херсонській області вкотре закликає всіх роботодавців «порушників» взяти приклад із законослухняних підприємців — оформити працівникі,  та в подальшому не порушувати законодавство про працю.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН