Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У прокуратурі Херсонської області провели робочу зустріч з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

У прокуратурі Херсонської області відбулась робоча зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Херсонській області Миколою Барановським та регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Херсонській області Оксаною Тропіною.

У заході, який відбувся у рамках виконання Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Офісом Генерального прокурора взяли участь заступник керівника обласної прокуратури Віктор Гошовський, прокурори, які опікуються питаннями захисту прав в’язнів та керівники державних установ виконання покарань області.

Під час заходу обговорені шляхи співпраці щодо доступу в’язнів до медичних послуг, забезпечення їх конституційних прав, запобігання катувань у місцях несвободи.

Розглянуто можливість спільних перевірок, моніторингу, а також обмін інформацією про розгляд звернень щодо дій або бездіяльності службових осіб в установах, у яких особи примусово тримаються.

За результатами зустрічі учасники домовились про плідну співпрацю, вжиття організаційних заходів, спрямованих на виконання поставлених цілей.

Пресслужба

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН