Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бузькій громаді введені карантинні заходи через сказ домашньої собаки

Собака віком 10 років, утримувалася в домогосподарстві у селі Таборівка і проти сказу щеплена не була.

За словами господарів, 9 вересня у собаки спостерігалася неадекватна поведінка, відмова від їжі, водобоязнь, господарка коли кормила собаку та нанесла її укус. В той же день загинула.

Постраждала від укусу звернулася до Вознесенської лікарні, якій було призначено антирабічну вакцинацію.

За словами представників управління Держпродспоживслужби, проведено обстеження приватного домоволодіння в селі Таборівка на випадок захворювання собаки на сказ.

Згідно зі звітом Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, вірусологічного відділу, було встановлено позитивний результат на сказ собаки.

Місце, де знаходилася хвора собака на подвір’ї, та прилеглу територію, продезінфіковано 1 % розчином віросану.

Рішенням районної протиепізотичної комісії при Вознесенській райдержадміністрації було встановлено карантин по сказу тварин з 14 вересня 2021 року на територію села Таборівка Бузької громади, з прилеглими до нього угіддями. А також затверджений план заходів з метою ліквідації вогнища сказу.

Профілактичні щеплення собак та котів по селі Таборівка проводилися наприкінці серпня місяця поточного року, піддано було щепленню проти сказу собак – 50 голів, котів – 50 голів, вакцинації по населеному пункту продовжено у вересні місяці.

За даною адресою де виявлено вогнище сказу було щеплено проти сказу 3 собаки, 1 кота та встановлено ветеринарний нагляд.

По населеному пункту організовано медпрацівниками подвірні обходи по вулицях з метою виявлення укушених осіб.

Вознесенська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН