Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Карантинні обмеження запровадять в одному з селищ Миколаївщини через випадок сказу

28 квітня в зв’язку з випадком сказу домашнього кота в с-щі Лоцкине Баштанського району, рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баштанській райдержадміністрації, запровадженні карантинні обмеження та оголошено неблагополучним по сказу с-ще Лоцкине. Рішенням ДНПК затверджений план заходів по локалізації і ліквідації спалаху сказу в неблагополучному пункті.

Сказ – це гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Інфікування людини сказом відбувається здебільшого від диких хижих (вовки, лисиці) чи домашніх тварин (коти, собаки), а також сільськогосподарських тварин. Основною причиною захворювання людей на сказ є пізнє звернення за медичною допомогою.

До уваги жителів селища Лоцкине, з 30 квітня 2021 буде проводитись БЕЗКОШТОВНЕ подвірне щеплення собак та котів проти сказу.

Лише своєчасна вакцинація захистить ваших домашніх тварин від захворювання і як наслідок Вас.

Баштанська РДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН